Διαχείριση Χρεών: Τα συχνότερα λάθη και πώς να τα αποφύγετε

Η διαχείριση χρεών αποτελεί μία κρίση που ένα μεγάλο ποσοστό τόσο των επιχειρήσεων όσο και των ιδιωτών καλείται να αντιμετωπίσει κάποια στιγμή στη ζωή του. Το άγχος και η ψυχολογική πίεση που συχνά προκύπτει από τα χρέη οδηγούν τις περισσότερες φορές σε λανθασμένες κινήσεις κι αποφάσεις, οι οποίες μπορούν αποβούν καταστροφικές για τη διαχείριση του χρέους. Ποιες είναι οι συχνότερες λανθασμένες κινήσεις των οφειλετών και πώς μπορείτε να τις αποφύγετε ώστε να αντιμετωπίσετε αποτελεσματικά τα χρέη και τις κρίσεις που προκύπτουν από αυτά;

  • Λέτε ψέματα

Ένα συχνό φαινόμενο που παρατηρείται σε οφειλέτες είναι η απόκρυψη της πλήρους αλήθειας για την κατάσταση στην οποία βρίσκονται είτε σε συνεργάτες είτε στον περίγυρό τους.

Αντί αυτού: Να είστε ειλικρινείς για την κατάστασή σας τόσο στους γύρω σας όσο και στον εαυτό σας. Με αυτόν τον τρόπο αφενός ανακουφίζεστε ψυχολογικά κι αφετέρου δίνετε τα απαραίτητα δεδομένα στους συνεργάτες σας ώστε να σας βοηθήσουν να βρείτε την κατάλληλη λύση.

  • Εξαφανίζεστε

Έχοντας την ψευδαίσθηση ότι τα χρέη και οι οικονομικές δυσκολίες θα επιλυθούν με το πέρασμα του χρόνου, πολλοί οφειλέτες επιλέγουν να είναι απόντες από διαπραγματεύσεις.

Αντί αυτού: Προσπαθήστε να είστε παρόντες και να παίρνετε πρωτοβουλίες εγκαίρως. Η ενασχόλησή σας με την κρίση που βιώνετε αφενός θα σας βοηθήσει να την κατανοήσετε καλύτερα κι αφετέρου θα μπορείτε να εκμεταλλευτείτε τις δυνατότητες που έχετε για να την αντιμετωπίσετε εντός προθεσμιών.

  • Βρίσκεστε σε άρνηση

Ως άμυνα, πολλές φορές προτιμάμε να μην βλέπουμε την αλήθεια της κατάστασής μας και να παραβλέπουμε κρίσιμες λεπτομέρειες που μπορούν να αποβούν μοιραίες.

Αντί αυτού: Αντιμετωπίστε το χρέος κατάματα. Γνωρίστε σε βάθος τόσο τις συνέπειες και τους κινδύνους που μπορεί μία κατάσταση να ενέχει όσο και τις ρίζες του προβλήματος.

  • Προσπαθείτε να τα κάνετε όλα μόνοι σας

Τα χρέη συχνά δημιουργούν την ανάγκη για μεγαλύτερο έλεγχο των διαδικασιών αλλά και μία μεγαλύτερη εσωστρέφεια.

Αντί αυτού: Αναθέστε στους κατάλληλους ανθρώπους τις αντίστοιχες εργασίες, καθώς έχουν τη γνώση και την εμπειρία να σας καθοδηγήσουν καλύτερα.

  • Κάνετε εικασίες

Η λανθασμένη ή ελλιπής πληροφόρηση αποτελεί μία από τις σημαντικότερες αιτίες μη εκμεταλλεύσεις των δυνατοτήτων που διαθέτετε.

Αντί αυτού:Κάθε ανθρώπινος νους αντιλαμβάνεται διαφορετικά τον κίνδυνο.

Εάν αυτό το αποδεχτούμε θα καταλάβουμε γιατί τις περισσότερες φορές δεν γνωρίζουν το πραγματικό πρόβλημα και μας ξεγελά το σύμπτωμα.

Συμβαίνει να βάζουμε λάθος πρόβλημα. Φανταστείτε ότι μπορεί στο λάθος πρόβλημα να δίνουμε και λάθος λύση.

Το αποτέλεσμα να περνάνε τα χρόνια και να το ανακαλύπτουμε αργά.

Θέλει απλές γρήγορες λύσεις, υπάρχουν.

Επικοινωνήστε σήμερα μαζί μας κι επωφεληθείτε από μία μια Δωρεάν Συμβουλευτική συνεδρία με το εξειδικευμένο κέντρο Διαχείρισης Κρίσεων της Holistic

Διαβάστε περισσότερα για την υπηρεσία μας πατώντας τον παρακάτω σύνδεσμο:

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Επικοινωνία

Ώρες Λειτουργίας

Δευτέρα – Παρασκευή /
8:00 πμ – 20:00 μμ

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

Εγγραφείτε στο Newsletter

Πολιτική Απορρήτου | Πολιτική Cookies

Copyright 2024 © Holistic Consulting Services