Λάβατε Διαταγή Πληρωμής; Τι είναι και πώς να αντιδράσετε.

Εισαγωγή

Η διαταγή πληρωμής είναι ένα έγγραφο που σας κοινοποιείται όταν έχετε αφήσει απλήρωτες οφειλές. Είναι ένα έγγραφο που μπορεί να προκαλέσει αμεση κατασχεση λογαριασμών, πλειστηριασμούς και άλλες νομικές διαδικασίες. Σε αυτό το άρθρο, θα εξετάσουμε τι είναι η διαταγή πληρωμής, πώς να αντιδράσετε και πώς να προστατευτείτε από περαιτέρω νομικές επιπλοκές.

Όταν λαμβάνετε μια διαταγή πληρωμής, είναι σημαντικό να αντιδράσετε άμεσα. Οι διαταγές πληρωμής είναι συχνά η ένδειξη για περαιτέρω νομικές διαδικασίες, όπως η άμεση κατάσχεση λογαριασμών ή οι πλειστηριασμοί

Τι είναι λοιπόν η Διαταγή Πληρωμής;

Η διαταγή πληρωμής είναι ένα νομικό έγγραφο που σας υποχρεώνει να πληρώσετε ένα συγκεκριμένο χρηματικό ποσό που οφείλετε. Συνήθως αφορά οφειλές προς τράπεζες, ή άλλους πιστωτές.

Οι απαραίτητες προϋποθέσεις για να εκδοθεί μία διαταγή πληρωμής η απαίτηση να είναι χρηματική και οφειλόμενο ποσό να είναι ορισμένο και αποδεδειγμένο, η οφειλή του ποσού να μην εξαρτάται από καμία αίρεση και ο οφειλέτης να διαμένει στην Ελλάδα.

Αφού εκδοθεί η Διαταγή πληρωμής, πρέπει να επιδοθεί στον οφειλέτη μέσω δικαστικού επιμελητή και ο οφειλέτης έχει προθεσμία 15 εργασίμων ημερών να κάνει ανακοπή κατά αυτής.

Τι είναι η ανακοπή πληρωμής;

Η ανακοπή είναι δικόγραφο, το οποίο κατατίθεται στο Δικαστήριο που εξέδωσε τη Διαταγή πληρωμής και το οποίο αναγράφει όλες τις ενστάσεις και διαφωνίες που έχει ο οφειλέτης κατά αυτής. Η ανακοπή αποτελεί πολύ σημαντικό μέσο που διαθέτει ο οφειλέτης, ώστε να αντιμετωπίσει τη διαταγή πληρωμής, καθώς μόνο με αυτόν τον τρόπο έχει τη δυνατότητα να σταματήσει τις συνέπειες της.

Αφού ασκηθεί η ανακοπή, θα οριστεί δικάσιμος και αμφότερες οι δύο πλευρές  θα λάβουν μέρος σε δίκη, ωστόσο, εάν έστω και ένας από τους λόγους που επικαλείται ο οφειλέτης στην ανακοπή, γίνει δεκτός, η Διαταγή πληρωμής ακυρώνεται και θεωρείται ότι δεν εκδόθηκε ποτέ.

Εάν οι 15 εργάσιμες ημέρες παρέλθουν, χωρίς ο οφειλέτης να ασκήσει ανακοπή, ο νόμος υποχρεώνει τον δανειστή να επιδώσει ξανά την ίδια διαταγή πληρωμής στον οφειλέτη. Και πάλι, αρχίζουν και τρέχουν 15 νέες εργάσιμες ημέρες, μέσα στις οποίες ο οφειλέτης μπορεί να ασκήσει ανακοπή.

Η μεγάλη διαφορά, ωστόσο, που έχει η άσκηση ανακοπής το πρώτο 15νθήμερο έγκειται στο ότι μπορεί να ζητήσει να σταματήσει κάθε ενέργεια του δανειστή να εισπράξει το ποσό που αναγράφει η Διαταγή πληρωμής μέχρι να βγει η απόφαση του Δικαστηρίου σχετικά με την ανακοπή που άσκησε.

Πώς να Αντιδράσετε:

Αν λάβετε μια διαταγή πληρωμής, πρέπει να επικοινωνήστε άμεσα με έναν δικηγόρο και έναν εξειδικευμένο σύμβουλο διαχείρισης κρίσεων. Ο σύμβουλος μπορεί να σας βοηθήσει να κατανοήσετε τις επιλογές σας και να σχεδιάσετε μια στρατηγική αντίδρασης που να λειτουργεί.

Γιατί όχι μόνο στον δικηγόρο;

Ένα τέτοιο πρόβλημα μπορεί να έχει πολλές ρίζες αλλά και να επεκτείνεται και σε πολλά προβλήματα ή συμπτώματα τα οποία να μην αναφέρονται σε νομική εξειδίκευση. Ως αποτέλεσμα, η νομική συμβουλή να μην είναι απαραίτητα και η ολοκληρωμένη λύση.

Προστασία από Περαιτέρω Επιπλοκές!

Η έγκαιρη αντίδραση και η συνεργασία με έναν δικηγόρο και έναν ειδικό σύμβουλο μπορούν να σας βοηθήσουν σχεδιάσετε ολοκληρωμένη λύση και όχι αποσπασματικές κινήσεις χωρίς να λύνουν ουσιαστικά το πρόβλημα

Συμπέρασμα:

Η διαταγή πληρωμής είναι ένα σοβαρό νομικό έγγραφο που απαιτεί άμεση προσοχή και αντίδραση. Εάν λάβετε μια διαταγή πληρωμής, μην την αγνοήσετε.

Επικοινωνήστε με έναν έμπειρο δικηγόρο και αντίστοιχα με έναν σύμβουλο διαχείρισης κρίσεων και ενημερωθείτε για την κατάστασή σας και τις επιλογές σας. Η έγκαιρη αντίδραση μπορεί να σας βοηθήσει βρείτε τον δρόμο προς την οικονομική σταθερότητα και ανάπτυξη.

Αν επιθυμείτε μια Δωρεάν Συμβουλευτική συνεδρία με το εξειδικευμένο κέντρο Διαχείρισης Κρίσεων της Holistic, διαβάστε περισσότερα για την υπηρεσία μας πατώντας τον παρακάτω σύνδεσμο:

https://holistic-cs.gr/diacheirisi-kriseon/

Σημείωση: Αυτό το άρθρο παρέχει γενικές πληροφορίες και δεν πρέπει να θεωρηθεί ως νομική συμβουλή. Για εξειδικευμένη και όχι νομική συμβουλή στη διαχείριση της κρίσης, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας. +2104283510/11

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Επικοινωνία

Ώρες Λειτουργίας

Δευτέρα – Παρασκευή /
8:00 πμ – 20:00 μμ

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

Εγγραφείτε στο Newsletter

Πολιτική Απορρήτου | Πολιτική Cookies

Copyright 2024 © Holistic Consulting Services