Υπάρχει δυνατότητα Διαπραγμάτευσης μετά τη Διαταγή Πληρωμής;

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ

Εάν έχετε λάβει Διαταγή Πληρωμής λόγω απλήρωτων οφειλών υπάρχει ο κίνδυνος κατάσχεσης και υποβολής σε νομικές διαδικασίες. Για να αποφύγετε τις κυρώσεις που προκαλούνται από τη Διαταγή Πληρωμής υπάρχουν πολλές κινήσεις, που θα πρέπει να κάνετε άμεσα, όπως η αναστολή ή η ανακοπή πληρωμής.

Πριν, ωστόσο, προχωρήσετε σε νομικές ενέργειες, που πιθανόν αποβούν χρονοβόρες και που ίσως λύσουν επιφανειακά το πρόβλημα κι όχι τη ρίζα, που το προκάλεσε, πρέπει να κατανοήσετε πλήρως την υφισταμένη κατάσταση και να ενημερωθείτε επαρκώς για όλες τις επιλογές που διαθέτετε, ώστε να διαπραγματευτείτε εκ των προτέρων τη Διαταγή Πληρωμής.

Ποια, λοιπόν, είναι η διαδικασία της διαπραγμάτευσης και ποια βήματα θα πρέπει να ακολουθήσετε για μία αποδοτική λύση;

  1. Διάγνωση της υφισταμένης κατάστασης

Πριν από οποιαδήποτε κίνηση, είναι μείζονος σημασίας η πλήρης κατανόηση της υφισταμένης κατάστασης, καθώς και η διάγνωση της ρίζας του προβλήματος που προκάλεσε το οικονομικό χρέος. Η ανάλυση του ιστορικού της επιχείρησής σας και ο εντοπισμός των προηγούμενων δυσλειτουργιών αποτελεί το πρώτο βήμα μίας αποδοτικής διαπραγμάτευσης της Διαταγής Πληρωμής.

  • Έλεγχος υφισταμένης κατάστασης

Με τη συμβολή εξειδικευμένων συμβούλων μπορείτε να προχωρήσετε σε μία ανάλυση της οικονομικής σας κατάστασης τη δεδομένη χρονική στιγμή, ώστε να κατανοήσετε τις δυνατότητες που διαθέτετε για να προχωρήσετε σε μία νέα οικονομική διαπραγμάτευση.

  • Δημιουργία στρατηγικής

Το τρίτο βήμα για τη διαπραγμάτευση μίας Διαταγής Πληρωμής αποτελεί η δημιουργία μίας ολοκληρωμένης επικοινωνιακής στρατηγικής, με βάση την οποία θα προχωρήσετε στη δημιουργία μίας δυνατής επιχειρηματολογίας.

  • Διαπραγμάτευση

Με τη βοήθεια έμπειρων συμβούλων, μπορείτε να προχωρήσετε στη διαπραγμάτευση με τους δανειολήπτες, ακολουθώντας τη στρατηγική που έχετε οργανώσει, έχοντας επιτυγχάνοντας την καλύτερη δυνατή συμφωνία και χωρίς να βρίσκεστε σε καμία στιγμή της διαδικασίας εκτεθειμένοι, όπως, συνήθως συμβαίνει, στα δικαστήρια.

Συμπέρασμα:

Επικοινωνήστε με έναν έμπειρο δικηγόρο και αντίστοιχα με έναν σύμβουλο διαχείρισης κρίσεων και ενημερωθείτε για την κατάστασή σας και τις επιλογές σας. Η έγκαιρη αντίδραση μπορεί να σας βοηθήσει βρείτε τον δρόμο προς την οικονομική σταθερότητα και ανάπτυξη.

Αν επιθυμείτε μια Δωρεάν Συμβουλευτική συνεδρία με το εξειδικευμένο κέντρο Διαχείρισης Κρίσεων της Holistic, διαβάστε περισσότερα για την υπηρεσία μας πατώντας τον παρακάτω σύνδεσμο:

https://holistic-cs.gr/diacheirisi-kriseon/

Σημείωση: Αυτό το άρθρο παρέχει γενικές πληροφορίες και δεν πρέπει να θεωρηθεί ως νομική συμβουλή. Για εξειδικευμένη και όχι νομική συμβουλή στη διαχείριση της κρίσης, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας. +2104283510/11

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΑΡΘΡΑ