5 Συμβουλές ανάκαμψης από μία επιχειρηματική κρίση

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ

Η ανάκαμψη έπειτα από μία επιχειρηματική κρίση, όπως μία κατάσχεση λογαριασμών, μία Διαταγή Πληρωμής ή μίας Πτώχευσης αποτελεί μία δύσκολη και δαιδαλώδη πορεία, που απαιτεί να έχουν ήδη δημιουργηθεί στέρεες βάσεις και να έχουν επιλυθεί από την ρίζα τους τα προβλήματα που προέκυψαν. Συγκεντρώσαμε 5 απλές συμβουλές για να σας καθοδηγήσουν στην επανένταξη της επιχείρησής σας στη σταθερότητα και την ισορροπία.

  • Προετοιμαστείτε για ένα ταξίδι με αναταραχές

Καθώς μία επιχείρηση επανεντάσσεται στην αγορά, η διαδρομή προς την ανάκαμψη δεν είναι απλή. Η επανένταξη αποτελεί μια δυναμική διαδικασία που περιλαμβάνει πολλά στάδια αναταράξεων και αλλαγών πριν φτάσουμε τελικά σε κάτι που πλησιάζει ισορροπία. Οι επιχειρήσεις πρέπει να σχεδιάσουν μια σειρά από νέα πρότζεκτ που ποικίλλουν σε ταχύτητα και ένταση, η οποία θα δοκιμάσει τον οργανισμό τους και τους μετόχους τους με διαφορετικούς τρόπους.

  • Ξεκινήστε με βραχυπρόθεσμους στόχους
Η προτεραιότητα των βραχυπρόθεσμων σχεδίων είναι ο καλύτερος τρόπος για να παραμείνετε ευέλικτοι. Με αυτό τον τρόπο μία επιχείρηση έχει τη δυνατότητα να προσαρμόζεται με ταχύτητα στις νέες απαιτήσεις, αλλά και να θέτει πιο ρεαλιστικούς στόχους. 
 
  • Η προσαρμοστικότητα είναι η…νέα σταθερότητα
 
Στη σύγχρονη εποχή, πόσο μάλλον έπειτα από μία περίοδο κρίσης που έχετε κληθεί να αντιμετωπίσετε, η προσαρμοστικότητα στις συνεχώς εξελισσόμενες συνθήκες και στις νέες ανάγκες αποτελεί απαραίτητο στοιχείο ενός επιχειρηματικού σχεδίου. 
 
  • Επανακτήστε την εμπιστοσύνη
 
Η επανάκτηση της εμπιστοσύνης των συνεργατών, της ομάδας, αλλά και των πελατών αποτελεί μία ακόμη προτεραιότητα που πρέπει να θέσετε ώστε να επανακάμψετε από μία κρίση. Η εμπιστοσύνη αυτή διακρίνεται σε 4 κατηγορίες, την συναισθηματική, τη φυσική, την οικονομική και την ψηφιακή. Δώστε έμφαση στην εμπειρία τόσο των πελατών όσο και των υπαλλήλων σας και δημιουργήστε ισχυρές σχέσεις και αλληλεπιδράσεις.
 
  • Χτίστε την άμυνά σας
Κάθε κρίση αποτελεί ένα μάθημα. Μάθετε από όσα συνέβησαν και αξιοποιήστε όλη αυτή τη νέα γνώση ώστε να χτίσετε ένα ισχυρό αμυντικό τοίχος για την επιχείρησή σας που θα αποκρούσει κάθε πιθανό κίνδυνο.
 
Αν επιθυμείτε μια Δωρεάν Συμβουλευτική συνεδρία με το εξειδικευμένο κέντρο Διαχείρισης Κρίσεων της Holistic, διαβάστε περισσότερα για την υπηρεσία μας πατώντας τον παρακάτω σύνδεσμο:
Διαχείριση Κρίσεων
 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΑΡΘΡΑ